Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ötödik szeretetnyelv: Testi érintés 

 

A tapasztalatok alapján lelkileg sokkal egészségesebbek azok a gyerekek, akiket kiskorukban sokat ölelgettek, babusgattak. Testünknek szüksége van gyengédségre. Minden, ami vagyunk, testünkben lakozik, így aki testünket érinti, bennünket érint meg. A társadalmi életben az illemtudó érintéseknek (pl.: kézfogás) szigorú rendszere van, a házasságon belül viszont a házastársak döntik el, mi a megengedett.


179778_391211044316599_580269072_n.png

 


A simogatás, az ölelés, s maga a testi érintés a szeretet kifejeződésének egyik legalapvetőbb formája. Azonban vannak olyan emberek, akik sokkal érzékenyebbek az érintésre, és jobban igénylik bárki másnál. Egy ölelés, hátba veregetés, kézfogás, vagy figyelmes érintések a karon, vállon és arcon - ezek mind a szeretet vagy törődés kifejezései lehetnek. Egy ilyen nyelvezetű személynek nyilvánvalóan mindennemű testi érintkezés nagyon fontos.

Sok fiatal, aki így működik, könnyebben sodródik bele rövid, felelőtlen szexuális kapcsolatokba. Fontos tudni magunkról, ha ez a szeretetnyelvünk, hogy felismerjük, könnyebben befolyásolhatóak vagyunk ezen a téren.

♥ Talán még sohasem beszéltünk nyíltan a házastársunkkal arról, hogy milyen érintéseket tartunk kellemesnek. Beszéljük meg egymással, milyen érzelmi, szexuális és pszichés vonatkozásai vannak az érintésnek testünk különböző pontjain.

♥ Vegyük sorra azokat a körülményeket, helyeket és érintésmódokat, amelyek kedvező hatással lehetnek testi kapcsolatunkra. Például milyen mértékű és természetű testi érintésre vágyunk, amikor munka után hazaérünk? Ha mások az igényeink, keressünk kompromisszumos megoldást úgy, hogy mindketten egymást részesítsük előnyben.

 

masszazs.jpg
♥ Ha társunknak a testi érintés az elsődleges szeretetnyelve, akkor helyesen tesszük, ha elsajátítjuk a masszázs tudományát, de a szeretkezés művészetéről szóló olvasmányokat is bölcs, ha tanulmányozzuk, mert ezek elősegíthetik érintésbeli kifejezőkészségünk gazdagodását.

♥ Fogjuk meg társunk kezét, amikor megyünk valahova. Autózás közben tegyük rá a kezünket párunk sebességváltón nyugvó kezére. És ha megérintjük a feleségünket, mielőtt elindul bevásárolni, talán az ebéd is finomabb lesz, amit főzni fog. Legyünk találékonyak, és figyeljük a társunk visszajelzéseit.

 

Boldogságra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoganyu.blog.hu/api/trackback/id/tr796431285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása