"Amikor az ember még gyerek, azt hiszi, a szülei tökéletesek, és vakon imádja őket. Később azt hiszi, hogy gyűlöli őket, mert nem olyan tökéletesek, mint hitte, mert csalódnia kellett bennük. De még később az ember megtanulja elfogadni a hibáikat, mert ő maga sem hibátlan. Talán ez jelenti azt, hogy felnövünk."

 

Te felnőttél már? Elfogadtad már a szüleid hibáit? 

Nem szeretném elbagatellizálni a dolgot, mert ez sokak számára nehéz feladat. Van, akinek könnyebb. Az önmagával is könnyebben boldogul. De mindenki számára feladat.

Tedd meg ezt minél hamarabb, mert amíg nem teszed, magadat sem szeretheted igazán, hiszen magadban hordozod őket egy életen át, és ha szüleidet elutasítod, önmagad egy részét is elutasítod.

Amíg ellenük harcolsz, önmagaddal harcolsz. Amíg őket nem fogadod el, önmagadat nem fogadod el.

boy-183306_1280.jpg

Gondoltál már arra, hogy vajon ők szeretik-e ezt vagy azt a tulajdonságukat magukban? Vagy hogy miért is olyanok, amilyenek? Nem voltál jelen gyermekkorukban, nem tudhatod, min mentek keresztül, aminek hatására olyanná váltak, amilyenek. Nem bírálni, hanem szeretni... Ennyi a dolgod. Semmi több. 

 

Gyakran csupán azért nem tudjuk elfogadni őket, mert nem értjük. Nem értjük viselkedésüket, nem értjük gondolkodásmódjukat. Ahhoz, hogy az elfogadás puzzle-jét kirakhasd, sok megértés-darabkára van szükség.

Beszélgess velük! Akard megérteni mozgatórugóikat, hogy elfogadhasd őket.

 

Mondják, hogy az ember a barátait megválogathatja, de a családját nem... Dehogynem. Őket is te választottad. Csak már nem emlékszel rá. Sokat kaptál tőlük. Még akkor is, amikor úgy érezted, bántanak. Annak az éremnek is két oldala volt. Vajon milyen előnyöd származott belőle? Lehet, idővel erre is rájössz. De lehet, hogy már rá is jöttél.

Vannak módszerek, technikák, amelyek szintén segíthetik a megértést, ezáltal az elfogadást. Ilyenek például a családállítás, lélekállítás, érzelmi felszabadító technika, kronobiológia, enneagram... Valójában mindegy, a lényeg, hogy ha a megértés szándéka vezet, előbb-utóbb megkapod a szükséges információkat, és könnyebb lesz elfogadni őket.

 

Ezzel is példát mutatsz saját gyermekednek... 

 

Fogadd el szüleid hibáit!

Fogadd el Önmagad!

Nőj fel!

 

Boldogságra fel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoganyu.blog.hu/api/trackback/id/tr516398113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása