Előző cikkemben arról írtam, hogyan zökkenj ki a megszokottból, hogyan kezdj bele valami új dologba, miért érdemes, újabbnál újabb kihívásokat állítanod magad elé...

Remélem, te is elgondolkodtál rajta, hogy

"Utoljára mikor csináltál valamit először?" 

Valószínűleg számtalan olyan dolog van az életben, amit szívesen kipróbálnál, ha lenne hozzá elég merszed, időd, pénzed... és ki tudja még mi minden kellene.

Valójában egyetlen dolog szükséges: égető vágy, hogy megtedd. Ha ez megvan, előbb-utóbb a lehetőséget is megteremted rá.

Van, akit a magasság, a repülés vonz. Ez vagyok én is. Van, aki inkább a mélybe vágyik. Ez a párom. És van, aki köszöni szépen, de ha már a földre érkezett, itt is maradna.

Bárhogy is legyen, találsz olyan tevékenységet, amit még sosem próbáltál...

 

5 tipp, mi mindent próbálhatnál ki:

 

1. Repülj Gőzi, légy szabad! :)

Számomra a repülés a szabadságot, a felemelkedést (egyúttal a dolgokon való felülemelkedést), a könnyedséget, az elengedést szimbolizálja. Lélekben rengetegszer szárnyalok, de fizikai valóságomban még csak kevés alkalmam volt erre. Tandemugrás, hőlégballon, siklóernyő, sárkányrepülő... Számtalan formája van, hogy megtapasztald a magasságot.

Múlt héten életemben először siklóernyőztem. Emlékszel még, milyen, amikor olyan dologra készülsz, amit még soha nem csináltál?! Egyre gyorsabban dobog a szíved, belülről picit bizseregsz, az izgalom, egy pici félelem és
az öröm egyszerre van benned jelen. 

Csodás pillanat! És aztán csodás érzés... 

 

2. Némó nyomában

Van, akit a mélység, a víz csodás élővilága, gyönyörű színei ejtenek rabul. Próbáltad már? Ha nem, mi lenne, ha...?

 

3. Pattanj nyeregbe!

Ha inkább a földön maradnál, akkor is sok-sok élvezetes dolog van az életben, amit még nem próbáltál. Szereted a lovakat? Gyerekkorodban álmodoztál róla, hogy felpattansz a nyeregbe, és szabadon vágtatsz?

Miért ne tehetnéd meg még akár most is?

Vagy van más olyan sport, ami vonz, de még nem merted kipróbálni? Nem szántál rá időt? Tedd meg bátran!

Görkoriztál már? Tudsz biciklizni? Úszni? Mutass példát a gyerekednek azzal, hogy nem hiszed el a körülményeidet, mersz új dolgokat kipróbálni, és éled a saját életed. Ha így teszel, nem kell majd azt várnod, hogy a gyermeked valósítsa meg a te álmaid.

 

4. Tanulj valamilyen hangszeren!

Talán te is elképzelted gyerekként, hogy egy együttesben énekelsz, gitározol, dobolsz... Van olyan hangszer, amin még mindig szívesen játszanál? Hajrá! Miért halogatnád tovább? 

 

5. Ki korán kel, ...

Sok dologra mondhatod, hogy nincs időd, nincs rá pénzed, de számtalan olyan dolog is van, ami itt hever a lábunk előtt, és észre sem vesszük. Például láttad már a napfelkeltét a családoddal együtt? Keressetek egy tisztást, egy dombot, egy vízpartot, ahonnan jól látható, amikor a Nap előbukkan. Készítsetek valami reggelit, és reggelizzetek meg a szabadban. Mostanság a napfelkelte 4.40-kor van. De még pár hónap és a túl korai időpont sem lehet akadály. Augusztusban már fél 6, szeptemberben fél 7-kor kell hozzá felkelnetek.

 

Lehet, hogy a felsorolásban nem találsz olyat, ami téged is vonz. Lehet, neked más vágyaid vannak. Ne azonosulj ezekkel, vegyél elő egy papírt, és írd meg a saját bakancslistádat.

Inspirációként nézd meg A Bakancslista című filmet - ha még nem láttad, és ha már láttad, akkor is.

És ne várd meg, hogy késő legyen. És ne akard a gyerekeiden keresztül megvalósítani az álmaid. Éld a saját életed! Éld a saját álmaid!

Na, mit próbálsz ki először?

Boldogságra fel! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoganyu.blog.hu/api/trackback/id/tr306397187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.23. 10:27:56

ez a kérdés, hogy utoljára mikor csináltál valami először nagyon jó, fogom használni mostantól.

Hargitai Anna 2014.06.23. 23:31:44

33 évesen, életemben először most magyar néptáncot tanultam (Németországban)! Tényleg nagyon jó érzés volt! :)

boldoganyu 2014.06.24. 06:28:37

@N. Hargitai Anita: Köszönöm Anita, hogy megosztottad velem/velünk. Németországban magyar néptáncot tanulni? Vannak dolgok, amikhez messzire kell utazni... :)
süti beállítások módosítása