"Utoljára mikor csináltál valamit először?" 

Bob Proctor

Érdemes ezen a kérdésen elmerengened egy picit...

Csukd be a szemed, és idézd föl azt a pillanatot, amikor valami számodra izgalmas, örömteli, de még ismeretlen dologba fogtál, és azt gondoltad magadban: "Hű, ilyet még sosem csináltam." Mit éreztél? Féltél? Izgultál?...

Aztán amikor elkezdted, és egyik lépés követte a másikat, milyen érzések jelentek meg benned? Bizonytalanság? Félelem a kudarctól, mások véleményétől? Vagy már kezdted élvezni a dolgot?...

És milyen érzés volt benned utána?... Elégedettség? Felszabadultság? Öröm?...

 

És mikor volt ez? Tegnap? Egy hete? Egy éve? Vagy már nem is emlékszel rá?

A gyerekek nap mint nap olyan dolgokat tesznek, amit azelőtt még soha.

"...Megfogta a csörgőt, átfordult, elindult, először csúszott le a csúszdán, először mászott fel a mászókára, először biciklizett egyedül..." Fantasztikus látni ezeket nekünk, szülőknek is. Vajon nem azért is örülünk-e annyira ezeknek az újdonságoknak, mert valahol mélyen él bennünk a vágy, hogy mi is így éljünk? Hogy minden nap tegyünk valami olyat, amit azelőtt még soha? 

Arra biztatlak, nézz most magadba, és keresd meg azt a kisgyermeket, aki még nap mint nap kereste a lehetőséget, hogy valami újat próbáljon ki. Milyen vágyaid vannak? Mi az, amit szeretnél kipróbálni? Írd le őket bátran. Biztosan lesz köztük olyan, amit már ma kipróbálhatsz. Milyen akadályaid vannak? Félelem? Pénz? Körülmények? Ne hidd el őket! Valójában nem ezek akadályoznak. Csak Te akadályozhatod saját magad.

Ahhoz, hogy kialakuljon benned az új iránti vágy, ki kell zökkenned a megszokottból.

 

Tippek, amelyek segíthetnek kizökkenni:

 

1. Amikor olyan helyre mégy, ahová gyakran jársz, ne a megszokott úton haladj, válassz másik útvonalat! Így az agyad arra kényszerül, hogy megoldja, így is célba érj.

 

 

2. Csukd be a szemed, végy pár mély lélegzetet és álmodozz! (Ha van rá lehetőséged, tedd mindezt fűben fekve.) Mit szerettél csinálni gyerekkorodban? A benned lévő gyerekkel együtt írj egy listát, amiket csinálni szeretnél. Nem baj, ha gyerekes ötletek is vannak közte.

 

 

3. Játssz! De igazán! Úgy, mint a gyereked. Nézd meg, van-e sárkány az ágy alatt, számold a ház előtt elmenő autókat, találj ki új szavakat...

 

 

4. Csinálj valami szokatlant! Menj hátrafelé! Vagy próbáltál már visszafelé menni a mozgólépcsőn?  

 

 

5. Táncolj, ugráld végig ezt a számot. Bátrabbak tegyék meg ugyanezt az utcán. :)

 

 

Nézzük meg, mi is történik velünk, ha új dolgokat próbálunk ki.

Ha jól kezeljük a gyerkőcünk próbálkozásait, biztatjuk, szeretettel támogatjuk, minden ilyen önálló próbálkozás által erősödik az önbizalma. Újra és újra bátran kezd majd ismeretlen dolgokba.

Ez történik velünk is. Minden új dologba való belekezdés örömöt, felszabadultságot, bátorságot csöpögtet belénk. Erősödik önbizalmunk. És akkor újra és újra lesz erőnk új kihívásokat teremteni magunknak.

Holnap mesélek, hogy én mit csináltam utoljára először.

 

Te mit csinálsz legközelebb először?

 

Boldogságra fel!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoganyu.blog.hu/api/trackback/id/tr976388795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása