Amikor gyermeked születik, természetes, hogy minden figyelem ráirányul. Csodálatos időszak ez egy nő életében. Te is minden porcikáddal azt lesed, hogyan tehetnéd boldoggá e Csöppség életét. De nem szabad elfelejtened, hogy abban a pillanatban, amikor gyermekednek életet adtál, te is újjászülettél, anyává váltál.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy innentől kezdve fel kell adnod az eddigi szerepköreidet. Sőt, innentől kezdve fontos feladatoddá válik, hogy harmóniát teremts a szerepeid között, és ne csak az anyát, hanem a nőt is szeresd magadban. Mert ha önmagaddal nem törődsz, előbb-utóbb a gyermeked, férjed is megérzi. Csak akkor tudod átadni szeretetedet nekik, ha önmagadat is szereted.

 

 

Mélyen egyetértek Mabel Katz gondolataival:

"A gyermekeid azért vannak az életedben, hogy megmutassák, min kell dolgoznod magadban. Ne félj attól, hogy velük együtt oldd meg a problémákat. Meg fogsz lepődni, mennyire össze vannak kapcsolódva az inspirációval és milyen bölcsek. A gyermekek megfigyelnek téged; nem hallgatnak meg. A szeretet és az elfogadás egymás iránt alapvetőek a jóllétünkhöz. A legjobb, amit tehetünk velük, hogy megmutatjuk, szeretjük magunkat és elfogadjuk magunkat úgy, ahogy vagyunk. Ez a legjobb ajándék, amit a gyermekednek adhatsz, és ez fogja segíteni őt, hogy ne rossz helyen keresse a szeretetet és az elfogadást, valahol kívül, ahogy mi tettük. Szeretned kell magad, boldognak kell lenned, hogy példát mutass. A szerető szülők szerető gyermekeket teremtenek és a szerető gyermekek teremtik meg a szeretet világát." 

Írásaimmal abban szeretnék segítséget adni, hogyan ismerd és szeresd meg önmagad, hogy teljes, kiegyensúlyozott boldog életet élhess. 

 

Boldogságra fel!

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoganyu.blog.hu/api/trackback/id/tr366299392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása