Negyedik szeretetnyelv: Szívességek



Egy porszívózás jelentheti a szeretet kifejezését? Természetesen igen! Akinek a szívesség a szeretetnyelve, bármi olyan cselekedet, ami megkönnyíti az életét, rengeteget számít. 
Ez a típus ezt szereti a legjobban hallani: "Hagyd, majd én megcsinálom!"

 

968915_391210477649989_1068906482_n.jpg

 

A másik fél által elvégzett feladatok (bevásárlás, főzés, mosás, takarítás stb.) kicsiny szolgálatként foghatók fel, amelyek azonban tervezést, időt és fáradságot igényelnek. 

Lustaság, megtört ígéretek, és még több munka teremtése egy ilyen személy számára azt sugallja, hogy az ő érzései mit sem jelentenek a számodra.

Fontos, hogy a szívességek a partnerünk elvárásai alapján teljesüljenek. Hiszen még ha teljesítjük is párunk kéréseit, sokszor akkor is a magunk módján, a saját elképzelésünk szerint tesszük ezt. A szeretetből végzett szolgálat azt jelenti, hogy a partnerünk elvárásait vesszük figyelembe. Kérjünk társunktól részletes útmutatást kérése teljesítéséhez, s ennek megfelelően cselekedjünk.


ironing-164672_1280.jpg


♥ Válasszunk ki három olyan feladatot, melyeknek elvégzésével örömet szerezhetünk társunknak, s lepjük meg őt azzal, hogy kérés nélkül elvégezzük helyette.

 

Boldogságra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoganyu.blog.hu/api/trackback/id/tr746431283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása